Yönetim başarısı rektörlük seçimlerine damga vurdu

Fırat Üniversitesi Rektör adaylığı başvuru süresi bugün sona erdi. Alınan bilgiye göre Fırat Üniversitesi yönetim kadrosundan rektör adaylığı için mevcut Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'a rakip çıkmadı.

Yönetim başarısı rektörlük seçimlerine damga vurdu

Fırat Üniversitesi’nde başarılı çalışmalarıyla göz dolduran ve 49 yıllık üniversite tarihinin en önemli başarılarını elde eden Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın bu başarısı rektör adaylığı sürecine de yansıdı.

Fırat Üniversitesi’ndeki olumlu değişimi gören ve Rektör Prof. Dr. Göktaş’ın başarılarına şahit olan Fırat Üniversitesi yönetim kadrosundan Rektör Prof. Dr. Göktaş’a her hangi bir rakip çıkmadı.

Geçen yıllardaki rektörlük seçimlerinde mevcut rektörlerin karşısına mutlaka; Rektör Yardımcılarından, Genel Sekreterden, Senato üyeleri yada Üniversite Yönetim Kurulu Üyelerinden rakip adaylar çıkıyordu. Ancak bu dönem Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın karşısına yönetim kademesinden her hangi bir rakibin çıkmadığı öğrenildi.

Geçen yılların aksine yönetimden bir adayın çıkmaması Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın Üniversiteyi adaletli ve başarılı yönetmesinden kaynaklandığı olarak yorumlandı.

Diğer yandan ulaşılan bilgilere göre Rektör adayı başvuru sayısında da geçmiş dönemlere göre büyük bir düşüş olduğu görüldü.

Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın görev yaptığı dört yıllık sürede başarılı bir yönetim ortaya koyması dolayısıyla yeniden atanacağına ilişkin kanaatin olması daha az başvuru yapılmasının önemli bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.