YRP İl Başkanı Erhun Karakuş'tan Ali Rıza Yıldırım'a sert tepki: Haddini bil!

Elazığ'da maden işçilerine destek veren YRP İl Başkanı Erhun Karakuş, işletme sahibi Ali Rıza Yıldırım'ın işçilere yönelik söylemlerine sert çıktı. Karakuş, Elazığ milletvekillerini sahada somut adımlar atmaya çağırdı ve Etikrom A.Ş.'nin devletleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

YRP İl Başkanı Erhun Karakuş'tan Ali Rıza Yıldırım'a sert tepki: Haddini bil!

Elazığ'ın Sahibi Halktır

YRP İl Başkanı Erhun Karakuş, işletme sahibi Ali Rıza Yıldırım'ın işçilere yönelik söylemlerine sert bir dille cevap verdi. Karakuş, “Sayın Yıldırım haddini bil! Buranın sahibi Elazığ’dır, Elazığ sahipsiz değildir” diyerek tepki gösterdi.

Maden İşçilerine Destek

Alacakaya’da eylem yapan maden işçilerine destek veren Karakuş, Ali Rıza Yıldırım'ın işçilere yönelik söylemlerine duyarsız kalmadı. İşletme sahibinin açıklamalarının kabul edilemez olduğunu belirten Karakuş, işçilerin haklarını savunmaya devam edeceklerini vurguladı.

Milletvekillerine Çağrı

Karakuş, Elazığ milletvekillerine de çağrıda bulunarak, “Basın açıklaması yaparak maden işçilerinin yanında olmanız yetmez” dedi. Karakuş, milletvekillerinin sahada işçilerin yanında olmalarını ve konuyla ilgili somut adımlar atmaları gerektiğini belirtti.

"Etikrom A.Ş.'nin Tutum ve Davranışları Kabul Edilemez"

Karakuş, basın açıklamasında Etikrom A.Ş.'nin işçilere yönelik tutum ve davranışlarını eleştirerek, “Biz ilgili firmanın sahibi Sayın Yıldırım'ı dinlerken hayretler içerisinde kaldık” dedi. Yıldırım'ın belediye başkanını suçlayan ifadelerini çirkin ve asılsız olarak nitelendirdi.

"Fabrikanızdan Bi' Habersiniz"

Başkan Karakuş, Yıldırım'ın işçilere yönelik tehditkar söylemlerine de tepki gösterdi. “İşçileri ekmeğinden etmekle tehdit ediyorsunuz. Ben de buradan size açıkça söylüyorum, oranın kapısına kilidi vurup çıkamazsınız” dedi.

Devletleştirme Çağrısı

Karakuş, Etikrom A.Ş.'nin devletleştirilmesi gerektiğini belirterek, “Oranın devletleştirilmesi için gerekli girişimleri yapacağız. Burası Elazığ'ın, halkımızın malıdır” dedi. Yıldırım'ın, "Burası benim için önemli değil" şeklindeki açıklamalarına karşı çıkan Karakuş, bölgedeki zenginliklerin halkın malı olduğunu vurguladı.

"Milletvekillerimizi Sahada Görmek İstiyoruz"

Karakuş, Elazığ milletvekillerini sahada görmek istediklerini belirterek, “Her milletvekilini KEF bölgesinde basın açıklaması yapmaya bekliyoruz. Siz bu milletin vekiliyseniz, basın açıklamasıyla yetinmeyip gerekeni yapacaksınız” dedi.

Sürecin Takipçisiyiz

Son olarak Karakuş, sürecin takipçisi olacaklarını belirterek, “Bütün kamuoyuna bu sürecin takipçisi olduğumuzu açıkça alenen beyan ediyoruz” dedi.

YRP İl Başkanı Erhun Karakuş, Ali Rıza Yıldırım'ın işçilere yönelik söylemlerine sert bir dille karşı çıkarak, maden işçilerine destek verdi ve milletvekillerini somut adımlar atmaya çağırdı. Karakuş, Etikrom A.Ş.'nin devletleştirilmesi gerektiğini belirterek, sürecin takipçisi olacaklarını vurguladı.