3 Ocak 2021 güncel altın fiyatları

Altın fiyatları iç piyasada dolar kurunun düşmesinden etkilenmiş ve altının gramı 452 liralara kadar çekilmişti. Altının onsunun kritik bin 900 dolar eşiğine yakın bir seviyede yer aldığı haftanın son gününde altın fiyatlarındaki son dakika verileri de şekillendi. Peki, bugün çeyrek altın ne kadar, gram altın ve cumhuriyet altını kaç TL?

3 Ocak 2021 güncel altın fiyatları

Haftanın son gününde altın fiyatları dolar kurundaki düşünün etkisini yaşamaya devam ediyor. Uluslar arası piyasada altının onsunun bin 896 dolardan işleme alınırken aşı gelişmeleri de altının onsundaki değeri etkilemeyi sürdürüyor.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Yeni yılın ilk hafta açılışı öncesinde altının gram fiyatı 452 lira seviyelerinde yer alıyor. Rekor döneminde altının gramı 530 liralara kadar yükselmişti.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Haftanın son gününde çeyrek altın alış fiyatı 736 lira olarak belirlenirken, satış fiyatı ise 750 lira seviyelerinde yer alıyor.

CUMHURİYET ALTINI KAÇ TL?

Alış ve satıştaki kaybın diğer altın türlerine göre daha az olması nedeniyle sıklıkla tercih edilen cumhuriyet altını ise MB’nin son faiz kararının ardından 3 bin liranın altına çekilmişti. Bigpara’dan alınan son verilere göre bugün cumhuriyet altını 2 bin 942 liradan alınırken 2 bin 983 liradan da satışa sunuluyor.