Depremzede vatandaşlardan açıklama: 'Kura istemiyoruz'

Depremde evleri yıkılan Petek ve Dilek Sitelerinin kuraları geçtiğimiz haftalarda çekildi. Kura istemeyenler ise, valilik önünde toplanarak seslerini duyurmaya çalıştılar.

Depremzede vatandaşlardan açıklama: 'Kura istemiyoruz'

Elazığ’da 24 Ocak tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde evleri yıkılan Dilek ve Petek sitelerinin yapımı tamamlandı. Siteler için geçtiğimiz günlerde de kura çekimi yapıldı. Kurada evlerinin yerini beğenmeyenler ve kuradan yana olmayanlar, valilik önünde seslerini duyurmaya çalıştılar.

Haber Detay Görseli

“BİZE ZORLA KURA YAPTIRDILAR”

Apartman sakinlerinden biri, “Bizim evimizi yaptılar ama bize asla ve asla kura ister misiniz demediler. Biz 5 defa dilekçe verdik kura istemiyoruz diye. Bize zorla kura yaptırdılar. Ön cephedekileri arka tarafa attılar, arka taraftakileri de ön tarafa” dedi.

Haber Detay Görseli

“ANAHTARIMIZI VERMİYORLAR Kİ EVİMİZE TAŞINALIM”

Bir diğeri ise, “Benim evim büyüktü küçük yerde verdiler. Sonra kura çekip beni arka tarafa verdiler. Ben bahçede çadırda oturuyorum anahtarımızı da vermiyorlar ki evimize taşınalım. Daha ne yapacağız bilmiyorum. Bize bir çare bulun aydınlığa çıkarın” ifade etti.

Haber Detay Görseli

“SADECE KENDİ YERİMİ İSTİYORUM”

Diğer bir apartman sakini, “Ben eski evimi istiyorum. Aynı kat aynı apartman ama beni arka tarafa vermişler. Sadece kendi yerimi istiyorum” açıklamalarını kaydetti.

Haber Detay Görseli

Kura istemediklerini, aynı daire ve katta oturmak istediklerini söyleyen site sakinleri, yetkililere seslendiler.

“BEN ASLA O GARAJIN ÜSTÜNE GİTMEM”

“Ben asla o garajın üstüne gitmem” diyen apartman sakini, “Beni neden kuraya koydunuz? Benim evim zaten köşeydi. Herkesin gözü benim evimdeydi. Ben niye kuraya gireyim. Beni attınız garaj üstüne. 3’üncü kata. Ben asla o garajın üstüne gitmem” diye konuştu.

Haber Detay Görseli

“BİZ KURAYA KARŞIYIZ”

Apartman sakini ise, “Bu kuranın adil olduğunu düşünmüyorum. Benim bütün komşularım aynı dairede aynı apartmanda 12 kişi aynı düşerken benim 128 m2 evimim varken ben BİM’in orada 100 m2’lik 5’inci katı çekiyorum. Ve hepsi aynı yerde. Ben aynı yerde niye değilim? Kime gitsen hepsi bir yere gönderiyor. Biz kuraya karşıyız. Kurayı istemiyoruz. bu kura olmaz. Kura ise herkesin dağılması lazım. Benim12 komşum aynı yerde ben başka yerdeyim. Bitişik komşumun 80 m2 evi varken, 120 m2 aynı bir anda veriliyor. Benim 128 m2 evim varken başka evde veriliyor” dedi.

Haber Detay Görseli

“KURADA BANA ÇIKAN KAPI NUMARAMI DEĞİŞTİRDİLER”

Bir diğeri ise, “Benim derdim, kurada bana çıkan kapı numaramı değiştirdiler. Ben yukarıda anlatıyorum derdimi dediler ki yanlışlık oldu. Sen bunu kura çekilmeden önce düzeltecektin. Neden şimdi düzeltiyorsun beni mağdur ediyorsun? Beni arkaya atıyorsun ve oradaki görevli bana hakarette ediyor” ifade etti.