Elazığ'da vaka sayıları tırmanışa geçti

Nisan ayının ilk haftalarını kapsayan illere göre 7 günlük her 100 bin kişide görülen yeni tip koronavirüs vaka sayıları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Veriler ülkemiz açısından da ilimiz açısından da son derece ürkütücüydü.

Elazığ'da vaka sayıları tırmanışa geçti

Verilere göre; 3 nisan- 9 nisan tarihleri arasında ilimizde koronavirüs 100 bin kişi de 250, 19 oranında oldu. Yani her geçen hafta, tablo daha karamsar bir hâl alıyor. Vaka sayıları tırmanışa geçince de elde edilen özgürlükler birer birer rafa kalkıyor. Başta sağlığımız için sonrasında da ise özlediğimiz günlere daha çabuk kavuşmak için ne olur Ramazan ayında biraz daha dingin bir hayat sürelim!

Mart ayının başlarında vaka sayılarında nihayetinde bir düşüş söz konusu oldu.  Galiba bu zorlu süreçler atlatılacak derken,  yeni hayatımızın normaline uyum sorunu yüzünden vakalar yine zirve yaptı ve elde ettiğimiz güzel ivme ne yazık ki tersine döndü. İlimizin haritada rengi önce sarı sonra turuncu en son ise kırmızı oldu ve maalesef kırmızıda asılı kaldık. Oysa hayallerimiz maviydi. Ama gelinen noktada hayallerimizin yerinde yeller estiğini söylemek zorunda kaldık.

VAKALAR BAŞ DÖNDÜRÜCÜ BİR HIZLA ARTIYOR!

Vaka sayılarında artışların bir türlü önünü alamadık. Son haftalardaki verilere bakılacak olursa; 8-14 şubat tarihleri arasında; 50,42 / 15-21 şubat tarihleri arasında; 44,22 / 20-26 şubat tarihleri arasında; 39,68 / 27 şubat – 5 mart tarihleri arasında; 35,72 / 6-12 mart tarihleri arasında; 29,59 / 13-19 mart tarihleri arasında; 80,11 / 20-26 mart tarihleri arasında; 117,87, 27 mart – 2 nisan tarihleri arasında; 153,92 ve geldiğimiz noktada yani 3- 9 nisan tarihleri arasında da 250.19 oranında verilerle karşı karşıya kaldık.

Haber Detay Görseli

VAKALAR ZİRVEYİ GÖRÜNCE; KISITLAMALAR DA ZİRVEYİ GÖRÜYOR!

Uzmanlar, aşı sırası gelenlerin aşılanması gerektiğini ifade ediyor. Ama aşı yapılanların da bana bir şey olmaz edası takınmadan yeni hayatımıza uygun davranışları sürdürmesi üzerinde duruyor. Vaka sayılarında beklenen düşüş olmazsa; yeni kısıtlamaların kapımızda olacağını defalarca kez ifade ettik. Nitekim paylaşmak ayı olarak hafızalarımızda yer alan Ramazan ayının ilk günlerinde de hayatımıza hemen yeni kısıtlamalar girdi.

VİRÜS EVE GİRMEZ’ DİYE BİR KAİDE YOK!

Sürecin başından itibaren; genel sokağa çıkma kısıtlamasının saatleri bu kadar öne çekilmemişti. Bu kadar öne çekilmesinin temel nedeni;  evdeki kalabalıkları da azaltmak yani toplu iftar davetleri sadece dışarıda değil, evlerimizde de yasak. Lütfen yasaklara uygun davranalım. Virüs eve girmez diye bir kaide ne yazık ki yok!

Haber Detay Görseli

UNUTMAYIN! HASTANELERİMİZDE S.O.S. VERMEYE BAŞLADI!

Sancılı süreçler kapıda! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki haftanın ardından kısmi kapanmadan istenilen sonuçlar çıkmazsa daha sıkı tedbirlerin alınacağını belirtti. Özgürlüklerimizden daha fazla el etek çekmek istemiyorsak, ne olur kurallara daha sıkı sıkıya bağlı olalım. Haritamız maviye dönsün ve bizler daha fazla; bu ne hâl gakgom? Demek zorunda kalmayalım!

Unutmayın! Hastanelerimizde S.O.S. vermeye başladı.

Haber Detay Görseli

DENETİMLER SIKI OLMAYINCA, DÜZENSİZLİKLER BAŞ GÖSTERİYOR!

Ayrıca kısıtlamalar bu kadar baskınken; denetimlerin aynı ölçüde sıkı tutulmaması sonucunda da bir takım düzensizlikler baş gösteriyor. Vatandaş, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde denetimi sağlayan güvenlik güçlerini az sayıda görmekten şikayetçi. Kuralları gelişi güzel esnetenler, market bahanesiyle her yeri arşınlıyor. Hatta yetmiyor kimisi gelişi güzel aracıyla da seyahat etmeye kalkıyor. Oysa kısıtlamalardan muaf tutulan kesimler net! Denetimler artmalı ve kurallara uymayanlara ciddi yaptırım yapılmalı. Bu sağlanmazsa virüsün kontrolsüz tırmanışı ne yazık ki daha çok can yakacak! / Fırat Gazetesi / Kübra Türkan