Elazığ TSO heyeti Afyonkarahisar'da

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından sürdürülen 'Çevrimiçi Etkileşimli İSG Risk Analiz Sistemi (O-IOHS) Projesi' kapsamında Afyonkarahisar'a teknik gezi düzenlendi.

Elazığ TSO heyeti Afyonkarahisar'da

Teknik gezinin ilk durağı Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası oldu. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan ve Elazığ TSO’nun ilgili birim sorumlularının katıldığı ziyarette ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gül, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Anlıak, Ekrem Demirel ve Hayrettin Güzbey hazır bulundu.

DENEYİM PAYLAŞIMI KARŞILIKLI OLARAK ÖNEMLİ FAYDA SAĞLAYACAK
 
Ziyaret hakkında değerlendirmede bulunan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, “Öncelikle bugün Afyonkarahisar’da bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Afyonkarahisar Ticaret Sanayi Odası’nın çok değerli Yönetim Kurulu Başkanı, Meclis Başkanı ve değerli Yönetim Kurulu Üyelerine gösterdikleri misafirperverlikten dolayı sonsuz teşekkür ederim. Bizler TOBB camiası olarak birbirine kenetlenmiş, hep ortak hareket eden, ortak düşünen ve ortak icraat yapan, son derece muazzam kurumların üyeleriyiz. Bu camianın birer üyesi olmaktan son derece onur ve gurur duyuyoruz.

Kıymetli Başkanımız Hüsnü Bey ile birlikte Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nde de çok güzel mevkidaşlıklarımız var; birçok alanda faaliyetler yürütüyoruz. Bugünde o faaliyetlerden biri olan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odamızın iş sağlığı ve güvenliği ile alakalı AB ile birlikte yürüttüğü bir projenin teknik çalışmaları ve saha ziyaretleri için Afyonkarahisar’da bulunmaktayız. Üç gün sürecek olan teknik gezi ve incelemeler inanıyorum ki, karşılıklı deneyim paylaşımlarına çok önemli katkılar sağlayacaaktır” dedi.

Arslan, Afyonkarahisar’ın mermercilik sektöründe önemli bir il olduğunu vurgulayarak “Afyonkarahisar, özellikle mermercilik ve madencilik sektöründe uzun yıllardır, yüzyıllardan beri faaliyet gösteren öncü illerimizden biri. Biz de onların bu deneyimlerinden istifade etmek, özellikle insan odaklı çalışmalar yürütmek adına bugün Afyonkarahisar’dayız. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ ilkesi ile hareket etmeye çalışıyoruz. Onun için insana önem veriyoruz, çalışanlarımıza önem veriyoruz. Onların iş sağlıkları ve güvenlikleri bizim olmazsa olmazımız ve önceliklerimizden. İş kazalarını en aza indirmek, iş hastalıklarını en aza indirmek adına yürüttüğümüz bu faaliyetin hem ilimize hem de Afyonkarahisar iline hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

ELAZIĞ TSO’YU AFYONDA AĞIRLAMAKTAN BÜYÜK BİR MUTLULUK DUYUYORUZ

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser de ziyaret dolayısıyla memnuniyetini diye getirdi. Serteser, “Elazığ Ticaret ve Sanayi Odamızın çok değerli Başkanı, kıymetli dostum ve Başkanım ile birlikte bizi ziyarete gelen Elâzığ’dan heyete öncelikle hoşgeldiniz diyerek sözlerime başlamak istiyorum. Tanıdığım günden beri kıymet verdiğim çok değerli kardeşim Asilhan Bey’i burada misafir etmekten dolayı tüm Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Meclis Başkanımızla birlikte mutluluk duyuyoruz.

Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun liderliğinde hem TOBB camiasında, hem de Milletlerarası Ticaret Odası Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu’nda Değerli Başkanım ile birlikte görev yapıyoruz; çok güzel faaliyetlerde bulunuyoruz. Bende inanıyorum ki Elazığ TSO ve Odamızın bu deneyim paylaşımı çok yararlı olacaktır” şeklinde konuştu.

İŞ GÜVENLİĞİ VE SAĞLIĞI İŞLETMELER AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR KONUDUR

ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci de ziyaret dolayısıyla teşekkür ederek iş sağlığı ve güvenliğinin işletmeler ve çalışanlar için önemine dikkat çekti.  Merdivenci değerlendirmesinde “Değerli Başkanımızın da ifade ettiği gibi, mermer konusunda iş güvenliği projesi vesilesi ile ilimize gelen Elazığ TSO Başkanı Sayın Asilhan Arslan ve tüm ekibini burada görmekten çok büyük bir mutluluk duydum. Ülkemizde mermer denince akla gelen iki önemli ilin buluşmasıdır bu. Elazığ TSO heyetimiz burada ocakları ziyaret edecekler. 3 gün misafirimiz olacaklar. İnşallah onları güzel ağırlarız. Odamızda kendileri ile istişarelerde bulunacağız” dedi.

Ziyaret, karşılıklı hediye takdiminin ardından Elazığ TSO heyetinin ATSO hizmet binasını incelemesi ile sona erdi.

ÜÇ GÜN SÜRECEK TEKNİK GEZİ VE İNCELEMELER BAŞLADI

Teknik gezi programı kapsamında ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ile Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Avşar Maden Suyu ve DEMMAK’ı ziyaret ederek iş insanı Şuayp Demirel’den maden suyu işletmesi ve DEVE Kaya Kamyonu hakkında bilgi aldı.

Elazığ TSO heyeti Afyonkarahisar'da
Elazığ TSO heyeti Afyonkarahisar'da
Elazığ TSO heyeti Afyonkarahisar'da
Elazığ TSO heyeti Afyonkarahisar'da
Elazığ TSO heyeti Afyonkarahisar'da
Elazığ TSO heyeti Afyonkarahisar'da
Elazığ TSO heyeti Afyonkarahisar'da
Elazığ TSO heyeti Afyonkarahisar'da