Elazığ TSO 'TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi' Aldı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Covid-19 ile mücadele sürecinde Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından Covid-19'un bulaş ve yayılmasını engelleyecek tedbirleri hayata geçiren kuruluşlara verilen Covid-19 Güvenli Hizmet belgesini aldı.

Elazığ TSO 'TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi' Aldı

TSE Tarafından Bölgede Belge Verilen İlk Oda Elazığ TSO Oldu…

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Covid-19 salgınından hem üyeleri hem ziyaretçileri hem de çalışanları korumak ve salgının yayılmasını engellemek için hizmet binasında birçok tedbir hayata geçirdiklerini belirtti. Başka Arslan, tüm süreçlerin profesyonelce kurulduğunu ve TSE tarafından yapılan tetkik neticesinde bu belgeyi alan bölgedeki tek TSO olduklarını söyledi.

İlk Günden İtibaren En Üst Düzey Tedbirleri Aldık…

Ülkemizde Covid-19 salgının başladığı ilk günden itibaren Oda olarak en üst düzeyde tedbirler aldıklarının altını çizen Başkan Arslan, “İçinden geçtiğimiz Covid-19 pandemi döneminde üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve çalışanlarımızın sağlığını korumak bizim için en öncelikli konulardan birisidir. 

Bu nedenle, kuruluşumuzu salgının bulaş ve yayılmasından koruma açısından bir süreç yönetimi oluşturarak tüm düzenlemeleri sırayla hayata geçirdik. Personelimiz, eldiven, maske ve siperlik kullanarak üyelerimize hizmet vermeye devam ettiler. 

Hizmet Binamız içerisinde ki bütün alanlar günlük olarak hazırlanan plan doğrultusunda temizlenerek ve cihazlarla dezenfekte ediliyor. Bina girişinden itibaren maske kullanımı, ateş ölçümü gibi tedbirlerin yanı sıra tüm fiziki alanlar sosyal mesafe ve hijyen kurallarına göre düzenlendi. Tüm noktalara maske, sosyal mesafe ve hijyen konularında gerekli bilgilendirme görselleri yerleştirildi. Acil durum eylem planları oluşturuldu. İlk günden itibaren en üst düzey tedbirleri aldık. İnsan sağlığı her şeyden önce geliyor. Bu nedenle HES kodu uygulamasını başlattık. 

Belgenin hazırlık ve uygulama sürecinde yoğun gayret gösteren profesyonellerimize teşekkür ediyorum. TSE tarafından yapılan tetkik neticesinde bölgemizde ilk TSO olarak bu başarıyı göstermiş bulunuyoruz. Üyelerimize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.