Elazığlı hemşehrimiz Kazım Gökhan Elgin'e önemli görev!

Kazım Gökhan Elgin, Merkez Bankası Yapı ve Tedarik Hizmetleri Genel Müdürü Olarak Atandı.

Elazığlı hemşehrimiz Kazım Gökhan Elgin'e önemli görev!

Elazığlı Kazım Gökhan Elgin'e Yeni Görev

Merkez Bankası'nda önemli bir atama gerçekleşti. Elazığlı hemşehrimiz Kazım Gökhan Elgin, Merkez Bankası Yapı ve Tedarik Hizmetleri Genel Müdürü olarak atanarak 1 Mart itibariyle İstanbul'da görevine başlayacak.

ELFED Genel Başkanlığı Göreviyle Çift Görev

Kazım Gökhan Elgin, sadece Merkez Bankası'nda değil, aynı zamanda ELFED Genel Başkanlığı görevini de yürütüyor. İki önemli görevi bir arada başarıyla sürdüren Elazığlı hemşehrimiz Elgin, bu yeni dönemde finans ve federasyon yönetimi alanındaki deneyimini Merkez Bankası'na taşıyacak.

Kazım Gökhan Elgin Kimdir?

1998 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olan Kazım Gökhan Elgin, mezuniyetinin ardından İşletme alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Kariyerine 1998-2000 yılları arasında yabancı bir şirkette Dünya Bankası tarafından finanse edilen bir projede inşaat mühendisi olarak görev alarak başlamıştır. Bu süreçte, İstanbul ve İzmir'deki devlet hastanelerinin güçlendirme projelerinin hazırlanmasında sorumluluk üstlenmiştir.

2000 yılında Başbakanlık Proje Uygulama Birimi'nde 'Marmara Depremi Acil Yeniden Yapılandırma Projesi'nde (MEER) Koordinatör olarak görev almıştır. 2006 yılından itibaren ise Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde görev yapmakta olup, Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası, İslam Kalkınma Bankası ve KfW Kalkınma Bankası ile yapılan ikrazlarla finanse edilen 2 milyar Euro bütçeli İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi’nde (ISMEP) Kurucu Direktör olarak görev almaktadır.

Son olarak Elazığ Dernekler Federasyonu başkanlığını üstlenen Kazım Gökhan Elgin, bu göreviyle de hem kendi memleketine hem de sivil toplum kuruluşlarına önemli katkılarda bulunmaktadır.

Bu atama, Elazığlı iş adamının kariyerinde yeni bir dönemin kapısını aralamış gibi görünüyor. Kazım Gökhan Elgin, bir yandan Merkez Bankası'nda finans sektöründeki deneyimini kullanacak, diğer yandan ELFED Genel Başkanı olarak sivil toplumda etkili çalışmalarını sürdürecek. Yeni görevinde başarılar dileriz.