Ermenistan'dan Gence'ye füze saldırısı: 9 sivil hayatını kaybetti

Ermenistan, Dağlık Karabağ'da varılan geçici insani ateşkesi ihlal ediyor. Gence'ye füze saldırısı düzenledi. Çok sayıda ev yıkıldı. 4'ü kadın 9 sivil hayatını kaybetti, 39 sivil yaralandı.

Ermenistan'dan Gence'ye füze saldırısı: 9 sivil hayatını kaybetti

Dün saat 12.00'de yürürlüğe giren ateşkese uymayan Ermenistan silahlı kuvvetleri, sivil yerleşim birimlerini vuruyor. Azerbaycan'ın en büyük ikinci kenti Gence'ye, gece saatlerinde uzun menzilli füzeyle saldırı düzenlendi. Füze Ermenistan'dan atıldı. Çok sayıda ev hasar gördü. 4'ü kadın 9 sivil hayatını kaybetti. 39 sivil ise yaralandı.

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı, Gence'de füze saldırısı sonucu yıkılan binada arama kurtarma çalışmaları tamamlandığını duyurdu.  Enkaz altında kimsenin kalmadığı belirtildi.

Cephe hattında kilometrelerce uzaklıkta bulunan Gence, daha önce de birçok kez füzeli saldırıya hedef oldu ve saldırıların hepsi cephe hattından değil, Ermenistan topraklarından düzenlendi.

Haber Detay Görseli

Ermeni ordusu tarafından gece 4 sularında Azerbaycan'ın enerji kenti Mingeçevir'e de roket atıldı. Füzelerin menzilinde Kafkasya'nın en büyük hidroelektrik santrali vardı.

Azerbaycan hava savunma sistemi füzeleri etkisiz hale getirdi.

Aslında cephe hattında dün saat 12:00'de ateşkes ilan edildi. Ama Ermenistan ordusu ateşkesi daha ilk saniyelerinde ihlal etti.

Ağdere-Terter ve Füzuli-Cebrail yönlerine gün boyu füze ve ağır silahlarla saldırı düzenlendi.

Azerbaycan ordusu saldırılara askeri hedefleri vurarak karşılık veriyor.

Haber Detay Görseli

Cephe hattında çatışmalar 27 eylül günü Ermenistan'ın saldırıları üzerine başladı. Azerbaycan ordusu karşı taarruza geçti.

Şu ana kadar bir kent ve iki kasaba dahil 37 yerleşim birimi işgalden kurtarıldı. 30'dan fazla Azerbaycanlı sivilse yaşamını yitiridi.