Genel Başkan Yalçın'dan emeklileri heyecanlandıran çağrı!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, asgari ücretin altında emekli maaşı olmaması gerektiğini belirterek, emeklilere yönelik önemli düzenlemelerin yapılması çağrısında bulundu.

Genel Başkan Yalçın'dan emeklileri heyecanlandıran çağrı!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, asgari ücretin altında emekli maaşı olmaması gerektiğini belirterek, emeklilere yönelik önemli düzenlemelerin yapılması çağrısında bulundu. Yalçın, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla gerçekleşen "Memur-Sen 8. Türkiye Buluşması" programında yaptığı konuşmada, sendikanın vergi politikasında adil bir yaklaşım benimsediğini vurguladı.

Seyyanen Zam Güncellenmeli

Yalçın, özellikle emeklilerin alım gücünün artırılması gerekliliğine dikkat çekti. Asgari ücretin altında emekli maaşının olmaması gerektiğini belirten Yalçın, kamu görevlileri için geçerli olan 8 bin 77 liralık seyyanen zamın güncellenerek emeklilerin gelirlerine yansıtılması gerektiğini ifade etti.

Kamu Görevlileri İçin Bağ Yeniden Tesis Edilmeli

Konuşmasında kamu görevlileri için görev aylığı ile emekli aylığı arasındaki bağın yeniden tesis edilmesi gerektiğini söyleyen Yalçın, bu adımın emeklilerin maddi durumunu olumlu yönde etkileyeceğini belirtti. Sendika olarak sorunların çözümüne yönelik mücadele ettiklerini ifade eden Yalçın, herkesin saygın iş ortamlarında iyi bir ücretle refah düzeyi yüksek bir ülkede yaşaması için çalıştıklarını kaydetti.

Kanun Değişikliği İhtiyacı

Ali Yalçın, ayrıca 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nda değişiklik yapılması gerektiğini vurgulayarak, bu konuda atılacak kararlı adımların destekçisi olduklarını belirtti.

Sonuç ve Gelecek Hedefler

Memur-Sen Genel Başkanı, Türkiye'nin kalkınması, büyümesi, üretimin artması ve milli gelirin çoğalması için destek verdiklerini vurgulayarak, sendikanın yeni kazanımlar elde etme ve daha iyi bir gelecek için mücadele etme kararlılığını sürdürdü. Ali Yalçın'ın bu çağrısı, emeklilerin maddi durumlarının iyileştirilmesi amacıyla yapılacak olası düzenlemelere dikkat çekiyor.