Seçim öncesi Meclis'in son gündemi yargı paketi!

TBMM Genel Kurulu, 8. Yargı Paketi'nin görüşmelerine başlayarak emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasını da içeren önemli düzenlemeleri ele alacak.

Seçim öncesi Meclis'in son gündemi yargı paketi!

TBMM Genel Kurulu, 8. Yargı Paketi'nin görüşmelerine başlayarak emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasını da içeren önemli düzenlemeleri ele alacak. Paket kapsamında bir günlük adli para cezasının alt sınırı 20 liradan 100 liraya çıkarılırken, örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme fiili müstakil bir suç olarak kabul edilecek ve bu suçu işleyen kişi ayrı ayrı cezalandırılacak.

8. Yargı Paketi Görüşmelerine Başlanıyor

TBMM Genel Kurulu, 8. Yargı Paketi olarak bilinen Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni incelemeye alacak. Bu kapsamda, örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme durumu artık müstakil bir suç olarak değerlendirilecek. Bu suçu işleyen kişiler, işledikleri suç ve örgüt adına işledikleri suç nedeniyle ayrı ayrı cezalandırılacak.

Adli Para Cezası Yeniden Düzenleniyor

Güncel ihtiyaçlar ve Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü göz önüne alınarak özel nitelikli kişisel verilerin işlenme şartları yeniden düzenlenecek. Ayrıca, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, silahlı örgüt ve terörizmin finansmanı suçlarına karşı bir şirketin faaliyeti çerçevesinde kayyım atanabilecek. Bir günlük adli para cezasının alt sınırı 20 liradan 100 liraya, üst sınırı ise 100 liradan 500 liraya yükseltilecek.

Destekler ve Süre Uzatmaları

Deprem bölgesinde sanayi altyapısının güçlendirilmesine yönelik destek ve uygulamaların süresi bir yıl daha uzatılacak. Ayrıca, Yargılamaların makul sürede sonuçlandırılmadığı iddiasıyla yapılacak manevi tazminat taleplerini Tazminat Komisyonu karara bağlayacak.

Emekli Bayram İkramiyesi Artırılıyor

Emekli bayram ikramiyesi miktarı da düzenleme kapsamında artırılacak. Emekli bayram ikramiyesi, mevcut 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltilecek. Bu, emeklilere yönelik önemli bir maddi destek olarak değerlendiriliyor.

Son Değerlendirme ve Toplantılar

Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyelerinden Oluşan Karma Komisyon, önemli konuları değerlendirmek üzere bir araya gelecek. Kamu denetçileri, faaliyet alanlarıyla ilgili komisyona sunum yapacak. Ayrıca, Salı ve Çarşamba günleri Mecliste bulunan siyasi partilerin grup toplantıları gerçekleştirilecek.

TBMM Genel Kurulu'nun 8. Yargı Paketi üzerindeki çalışmalarının yakından takip edilmesi bekleniyor.