İzzetpaşa Camii Tekrar Açılıyor

Geçtiğimiz Yıl 24 Ocak'ta Meydana Gelen Depremin Ardından Hasar Alan Ve Bir Yıla Aşkındır Kapalı Kalan İzzetpaşa Camii Yeniden İbadete Açılıyor

İzzetpaşa Camii Tekrar Açılıyor

24 Ocak Depremi’nin ardından orta hasar raporu verilerek kapatılan Elazığ’ın Ayasofya’sı İzzetpaşa Camii, yaklaşık 1 yıllık aranın ardından geçtiğimiz gün Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden teknik ekibin yaptığı incelemeler sonucunda hasarsız raporu alarak yeniden ibadete açılmaya hazırlanıyor.

Ekip tarafından yapılan kontroller sonucunda yapıda herhangi bir hasar gözlemlenmedi ve camiye hasarsız raporu verildi. Bu gelişme üzerine Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın’ın talimatıyla yaklaşık 1 yıl kapalı kalan İzzetpaşa Camii’nde kapsamlı bir temizlik çalışması başlatıldı.

2 Nisan Cuma günü kılınacak olan Cuma Namazı ile birlikte İzzetpaşa Camisi’nin yeniden ibadete açılacağını söyleyen Müftü Aydın; “Camimizin hasretle açılmasını bekliyoruz. İnşallah Cuma namazını burada kılmayı planlıyoruz. Bu caminin ibadete açılması bir müftü olarak beni çok sevindirdi. Ramazan ayı yaklaşıyor inşallah yine burada mukabeleler okunacak. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum’’dedi.

İzzetpaşa Camisi İmamı Mahmut Şakir Coşkun’da, vatandaşlara camide endişe verecek bir durumun olmadığını belirti.

Mahmut Şakir Çoşkun; “Şaunda hazırlıklarımız tamamlanma aşamasında inşallah Cuma günü ibadete açacağız camimizi. Bundan sonra da bundan önce olduğu gibi vatandaşlarımız bu camimiz ile buluşacaklar. Ben burada camimizin açılışından dolayı memnuniyetimizi ve sevincimizi dile getirmek istiyorum. Vatandaşlarımız endişelenmesin camimizde endişelenecek bir durum yok. Mihrabımızda Osmanlı kültüründen kalma iki tane denge kütleleri var. Bunlar Mimar Sinan’ın projesidir. Bu denge kütleleri döndüğü sürece caminin statiğinde herhangi bir çökme veya benzeri bir durum olmadığını gösterir’’ dedi.