Kılıçdaroğlu 2 ay dedi, Elazığlı Validen anında yanıt geldi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, '2 ay süre veriyorum' diyerek, Elazığlı hemşehrimiz Kars Valisi aynı zamanda Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz'ün Susuz'a bağlı Çamçavuş köyünün su sorununu çözmesini istedi. Kılıçdaroğlu'nun iddialarının ardından Kars Valiliği'nden de jet hızıyla açıklama geldi.

Kılıçdaroğlu 2 ay dedi, Elazığlı Validen anında yanıt geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kars ziyaretinin ardından partisinin ilk grup toplantısında Susuz’a bağlı Çamçavuş köyünü gündeme getirdi. Köyün suyunun arsenikli olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, yaptığı başarılı çalışmalarıyla göz dolduran hemşehrimiz Vali Öksüz’e seslenerek, “Özel İdare’den yapıyorsan yap kardeşim. İstiyorsan Devlet Su İşleri’ni harekete geçir yap kardeşim. 2 ay süre veriyorum. 2 ay içerisinde yapmazsan o köye suyu Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkanları getirecek kardeşim.” dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasında ayrıca köyün, baraj ile yol arasına sıkıştığını belirterek, hayvanların meraya gidemediklerini ve vatandaşların yetkililerden köprü talebi olduğunu söyledi.

Yine konuşmasında Kars İl Özel İdaresi’nin Çamçavuş köyünün yeni camisine ruhsat vermediğini ifaden eden CHP lideri, “Cami kaçak. Akıl alacak şey değil. Böyle bir rezaleti hiç duymadım. İlk kez orada duydum. Bunun da süratle yapılması lazım.” diye konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, son olarak Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde branşların çoğunun olmadığını ve hastaların Erzurum’a sevk edildiğini dile getirerek, “Tıp Fakültesi var, hastane var. Ama hastalar hastaneye gidiyorlar Erzurum’a sevk için. Çünkü branşların çoğu yok. Bütün Karslılar bunu biliyor.” ifadelerine yer verdi.

Kars Valiliği’nden JET hızıyla açıklama

Kılıçdaroğlu’nun partisinin TBMM Grup Toplantısı’ndaki sözlerinin ardından Kars Valiliği’nden de bir açıklama geldi.

Valilikten yapılan açıklamada, kentin Susuz ilçesine bağlı Çamçavuş köyü içme suyu ihtiyacının, İl Özel İdaresi tarafından KÖYDES kapsamında 2018 yılında açılan sondaj kuyusu, aynı yıl içinde yapılan içme suyu şebekesi ve deposu aracılığıyla karşılandığı aktarılarak, şunlar kaydedildi:

“16 Şubat 2021’de Çamçavuş köyü içme suyu analizi için İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından su numunesi alınmış, hem Kars Halk Sağlığı Laboratuvarı hem de Erzurum Halk Sağlığı Laboratuvarı tarafından analiz edilmiş ve raporlar sonucunda suyun, ‘İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik’e uygun olduğu tespit edilmiştir.”

“Cami için ruhsat başvurusu yok”

Çamçavuş Köyü Camisi ile ilgili olarak dile getirilen iddialara ilişkin ise, “Caminin henüz ruhsatlandırılmasına yönelik İl Özel İdaremize yapılmış herhangi bir resmi başvuru bulunmamaktadır. Kaldı ki aynı köyde yapılan imamevi ve taziyeevine yönelik resmi müracaatlar çerçevesinde ruhsatlandırma işlemi 2018 yılında gerçekleştirilmiştir.” denildi.

Açıklamada, hayvan geçidi için köprü talebi konusu ile ilgili olarak da şu ifadelere yer verildi;

“Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü tarafından 2013 yılında 5×5 genişlik ve yüksekliğinde Çamçavuş köyü karşısında hayvan alt geçidi yapılmış ve hayvanların meralara ulaşması sağlanmıştır. Sonuç olarak, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından dile getirilen veya kendisine verilen bilgilerle oluşturulan iddialar gerçeklikten uzaktır ve kamuoyunun yanıltılmasına neden olmaktadır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Valiliğimiz, tüm kurumlarımız ve İl Özel İdaremiz halkımızın hizmetinde ve köylerimizin altyapı ihtiyaçlarının giderilmesi için büyük bir gayretle çalışmaktadır.”

Son olarak bu yıl köylerin içme suyu ihtiyacına yönelik 60 projenin hayata geçirildiği bildirilen açıklamada, “Valilik olarak idare ve kamu hizmeti anlayışımız, bir hizmet ihtiyacı ortaya çıktığında Sayın Kılıçdaroğlu’nun dile getirdiği gibi iki ay beklemeden aynı gün harekete geçilerek vatandaşımızın talebinin karşılanması esasına dayanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.