'Maden sahası AKP'yi fonlayan bir şirkete verilmiştir'

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Maden rezerv ihalesi ile ilgili açıklama yaptı.

'Maden sahası AKP'yi fonlayan bir şirkete verilmiştir'

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, yapmış olduğu basın açıklaması şöyle;

2.2 MİLYAR TL’ye DEĞİL, 150 MİLYON Dolara GİTTİ!

AKP yangından mal kaçırır gibi seçimler gelmeden Elazığ’ın en büyük zenginlik kaynağı Maden sahasını ihaleye çıkarmış ve AKP’yi fonlayan bir şirkete vermiştir.

2.2 Milyar TL’yi Dolara çevirdiğinizde 150 milyon dolar yapıyor. Bu para neredeyse bir otel fiyatı kadardır. Komik bir rakamdır. Ayrıca firmanın teklifleri neredeyse teminat mektubu tutarı kadarı olduğunu görüyoruz. Hepinizin bildiği üzere teminat mektupları banka tarafından düzenlenen bir tür kredidir. Yani bu ihaleyi alanlar kendi öz kaynağını bile kullanmadan krediyle bu işi yapabiliyor.

AKP böyle komik bir paraya yani 150 milyon dolara nasıl oluyorda 30 milyar dolarlık rezervi özel bir şirkete veriyor ! Akıl alır gibi değil. Milletvekillerine soruyorum ; Bu mu vatanseverlik ! Vatanını seven buna rıza göstermez. Biz başından beri ifade ettik; Burası stratejik bir alandır ve bütüncül bir şekilde ele alınıp kamu eliyle işletilmelidir dedik.

Burası bir Afrika ülkesi değil ki siz Elazığ’ın zenginliğini çıkarıp buradaki insanları yok sayarak alıp götürüyorsunuz. 

Maalesef önümüzde tek seçenek kalıyor, adalet ayağa kaldırılıp kanuni yoldan bu anlayıştan hesap sorulmasıdır. Bunun da zamanı geliyor kimsenin şüphesi olmasın.