Muhtar Murat Gülbasan'dan Çarpıcı İddialar

Elazığ Muhtarlar ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, gazeteci Nafiz Koca'nın Kanal 23 televizyonunda hazırlayıp sunduğu, Günışığı Programı'nda, iki müdürlük ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu

Muhtar Murat Gülbasan'dan Çarpıcı İddialar

Usta gazeteci Nafiz Koca’nın hazırlayıp sunduğu Kanal 23 televizyonunda yayınlanan Günışığı Programı’nın bu haftaki konuğu Elazığ Muhtarlar ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan oldu.

Gülbasan’ın programda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile ilgili dile getirdiği iddialar şehir gündemine adeta bomba gibi düştü. Gülbasan’ın iddiaları sonrası zan altında kaldıklarını ifade eden bazı muhtarlar Gülbasan’dan iddiaya konu olan muhtarların ismini açıklamasını istediler.

“Müdür Bey,  ‘İş Yaptıramıyorum. Beni Şikayet Et. Beni Buradan Alsınlar.’ Dedi”

Çevre Şehircilik Müdürlüğü’nün Elazığ’a ihanet ettiğini ifade eden Gülbasan, Çevre Şehircilik İl Müdürü Hikmet Şişecioğlu ile aralarında geçen diyalogu kamuoyu ile paylaştı. Gülbasan Müdür Şişecioğlunun kendisine personellerine iş yaptıramadığını söylediğini dile getirdi.

Gülbasan, “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü mahallemizdeki 9 tane kerpiç eve ağır hasar vermiş. Evlerin tam ortasında yer alan eve hasarsız raporu vermiş. Bunun gibi 17 tane ev var. Bu evler ile ilgili ben kendim dilekçe verdim. Bu evleri vali bey'e anlattım. Milletvekilimizi aradım. O da bizi yönlendirdi. Mevcut Çevre Şehircilik Müdürümüzün yanına gittim. Müdür bey görüşmelerimiz sırasında çok enteresan şeyler söyledi. ‘Müdür bey iş yaptıramıyorum. Beni şikayet et. Beni buradan alsınlar” deyince ben çok üzüldüm. Müdür beyin bu açıklaması üzerine şevkimiz kırıldı. Kendisine neden? Diye sordum. Müdür bey personelinin işe gelmediğini söyledi. Vatandaş perişan halde siz bize yardım etmek zorundasınız. Dedik. Tamam dediler biz de çıktık gittik. Sonrasında mahallemize gelen görevliler bu evlerin hepsine az hasar verdiler. İtiraz hakkı olunca bir daha gittim.  Bizim verdiğimiz dilekçeleri almadılar. Şuanda bir sokağı genişletmem lazım. Belediyenin istimlak etmeden genişletmesi mümkün değil. Kaldı ki belediye de istimlak edemiyor.  Ben dikkat ediyorum; her televizyona çıkan depremi fırsata çevirelim diyor.  Ancak bizim 7 tane sokağımızı fırsata çeviremedik. Ben Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün şehre ihanet ettiğini düşünüyorum. Kendi şehrine hizmet etmediğin ve görevinin gereğini yapmadığın zaman demek ki sen ihanet ediyorsun. Mahalledeki metruk evler yıkılmadığı için akşam bu evlerle uğraşıyoruz. Bu evleri kullananlar taşkınlık çıkartıyor. Güvenlik problemi oluşuyor.  Yapılan evlerde 40 tane fazla olan ev var. Bu bölgedeki kerpiç evleri temizlesinler. Bu evleri de o insanlara versinler. Kaldı ki bu insanlar bu evleri bedava da istemiyor.  Çevre Şehircilik Müdürlüğü personeli deprem sürecinde görevini doğru dürüst yapmadı. Sadece evlerin dışarıdan fotoğraflarını çekip gittiler. Bu noktada şehrin genelinde bir şikayet var. “dedi.

“Vali Bey Müdürü Görevden Alacakmış”

Elazığ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Muhammet Kütük ile ilgili olarak da iddialarda bulunan Gülbasan, müdür Kütük’ün Elazığ Valisi tarafından görevden alınmak istendiğini ancak  bazı muhtarların bir milletvekiline giderek, bu durumun engellenmesi için  Elazığ Valisine baskı yapmasını istediğini ifade etti.

Gülbasan; ”Bu durumun bedelini siyasetçiler ödeyecek. Birkaç kurumda işleri de yavaşlatmaya başlamışlar. Onlar kim gelirse onlar gibi olurlar. Biz devletin muhtarıyız. Devamlı devletimizin yanındayız. Ben net bir şekilde söylüyorum. Ben Cumhur İttifakı’nı destekleyen bir muhtarım. Bugün Elazığ’da bir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı var. Elazığ’da Vatandaş dilekçe veriyor. Vatandaşa, ‘Sen 35 yaşındasın sana para vermiyoruz.’ diyor. Yaş kriteri Türkiye genelinde yok.  Burada vakıf heyeti böyle bir karar almış. Ya  Elazığ’da deprem olmuş, hastalık var. İnsanlar çalışamıyor.  Bu vatandaş yardım almak için 45 yaşını mı bekleyecek? Bu durumu sayın valimize söyledim. Vali bey müdürü görevden alacakmış, 10 muhtar arkadaşımız bir milletvekilimize gidip ‘ya bu müdürümüz çok iyi vali beyi arayın. Bu müdürümüzü görevden almasın’ diyorlar. Demek ki her müdürün arkasında bir milletvekili bulunuyor. Bu nedenle bu insanlar rahat bir şekilde şehirdeki insanları mağdur ediyor.“ ifadelerini kullandı.

Kaynak: Günışığı Gazetesi