Vekil Bulut: Köylerde isteyen vatandaşımıza 2 katlı ev yapacağız

İl Genel Meclisi Eylül ayı oturumları beşinci birleşim ile devam etti. Birleşime katılan AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut'ta katıldı. Sosyal medyadan gelen tepkilerden sonra köylere yapılan evlerde bir iyileştirme yoluna gidildi. Milletvekili Metin Bulut, köylerde yapılacak konutlar için: 'İsteyen her köylü vatandaşımız 2 katlı her katın 80 metrekarelik konut yapabilecek' şeklinde konuştu. Milletvekili Metin Bulut ayrıca, Elazığ'ın sahipsizlik psikolojisinden çıkarılması gerektiğini kaydederek, önemli açıklamalarda bulundu.

Vekil Bulut: Köylerde isteyen vatandaşımıza 2 katlı ev yapacağız

İl Genel Meclisi’nin Eylül ayı oturumlarının beşinci birleşimine AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut katıldı. Milletvekili Metin Bulut köylerde yapılacak konutlarla ilgili “plansız alanlar yönetmeliği” evi yıkılanların yerine konut yapılması ile ilgili meclisin çalışma yapması ile ilgili talepte bulundu.

VEKİL BULUT: EVİ YIKILANA EV YAPABİLME MÜSAADESİ VERECEĞİZ

Milletvekili Bulut, “Köylerde ev yaparken vatandaşın arsası 100 m2, 150 m2 . Kullanım 140. Vatandaş ev yapmak istiyor. Vatandaşın önüne mevzuat çıkıyor. Diyor ki değerli kardeşim; sen burada 40 m2 ev yapabilirsin, 40 m2 üzerine çıkabilirsin. Böyle olunca biz vatandaşın elini, kolunu bağlamış oluyoruz. Bu yüzden bu plansız yerlerdeki yönetmelik ile alakalı mecliste bulunan yetki ile ilgili madde, şuna müsaadesi vereceğiz; evi yıkılana ev yapabilme müsaadesi vereceğiz. Bununla alakalı gelen bir teklif. Burada iktidar muhalefet olmaz. Zaten biz teşekkür ettikten sonrada iktidar muhalefet olmaz. Hepimizin farklı bir siyasi kimliği olabilir. Bundan daha doğal bir şey olamaz ama bu farklı siyasi kimlikler, hiçbir siyasi ayrım yapmadan söyleyeyim; bizim kardeşlik hukukumuzu zedeleyemez. Hepimiz Elazığlıyız, hepimiz Elâzığ’ın evladıyız, bizim Elazığlı üst kimliğimiz siyasi kimliğimizden çok daha öndedir” dedi.

BULUT: BUNUN YÜKÜNÜ DEVLETE YÜKLEMEK İSTEMİYORUZ

İpek Yolu Uluslararası Gençlik ve Çocuk Çalışmaları Merkezi ile ilgili de bilgi veren AK Parti Milletvekili Bulut, “Türkiye’deki en kıymetli projesi. Niye? Bir neslin inşasına katkı sağlayacak, yardımcı olacak, destek olacak bir proje. Bu çalışırken de bunun yükünü yine devlete yüklemek istemiyoruz. O yüzden vakıf. Belki kafalar karışmıştır; neden vakıf neden dernek diye. Sadece o vakıfa değil bütün vakıflara açık bir yer. İl Özel İdare’nin olacak ve oranın kalacak. Ama işletme maliyetinin hiçbir zaman İl Özel İdareye mahal edilmeyecek bir proje olacak. vakıf hazırlayacak sunacak fonunu alacak ve bunu orada kullandıracak” ifadelerini kullandı.