Vekil Bulut'tan, Vekil Erol'a cevap gecikmedi!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un Düzce'nin afet bölgesi ilan edilip, Elazığ'ın neden afet bölgesi ilan edilmediği haberine ilişkin olarak, Elazığ AK Parti Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Bulut'tan açıklama geldi.

Vekil Bulut'tan, Vekil Erol'a cevap gecikmedi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı Sonrası Millete Sesleniş programında, "Düzce'yi afet bölgesi ilan ediyoruz" demesi üzerine CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamada, kendisinin yine haklı çıktığını ve Elazığ'ın bir kez daha sahipsiz kaldığını dile getirmesiyle siyaset arenası yine alevlendi.

Konuya ilişkin AK Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Bulut yazılı olarak yapmış olduğu açıklamada; "Düzce Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi kapsamına alınmıştır. 24 Ocak Depreminden sonra Elazığ’da 24 Ocak ve 27 Aralık’ta iki kere Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi kapsama alınmıştı. Devletin kanun ve kuralları illere göre değişmez!" dedi.

Vekil Bulut sözlerini şöyle sürdürdü; "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi oluru ile deprem yatırımlarına kaynak geliyor. Bu olur olmadan sahada herhangi bir çalışma yapmak mümkün değildir. Devlet Düzce’de başka bir uygulama Elazığ’da başka bir uygulama yapmıyor! CHP milletvekilinin Düzce’nin afet bölgesi ilan edilip Elazığ’ın edilmediği yönündeki açıklamasının hiç bir gerçekliği yoktur." ifadelerini kullandı.