Vekil Gürsel Erol Fox Tv'de seçim startını verdi

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu. Erol, Elazığ'da seçim kampanyalarını başlatacağını söyledi.

Vekil Gürsel Erol Fox Tv'de seçim startını verdi

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu.

Milletvekili Erol programda İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı.

“SEÇİM KAMPANYASINI ELAZIĞ’DA BAŞLATIYORUZ”

Milletvekili Erol, Türkiye ve Elazığ Gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.  Erol 15 Mayıs’ta Elazığ’dan seçim kampanyasına başlayacaklarını duyurdu erken seçimin gerekliliğine vurgu yaptı.

Erol, “Ayın 15’inden itibaren seçim bölgemde olacağım seçim kampanyasını Elazığ’da başlatıyoruz. Tabi normalde bir seçim beklentimiz muhalefet partisi sürekli bir erken seçimle ilgili beklentisi var. Bu şartlarda ülkenin daha fazla bu iktidar tarafından yönetilmesi mümkün değil.

Kriz gittikçe büyüyecek, yokluk gittikçe farklılaşacak, yoksulluk gittikçe artacak. İnsanlar alım gücü gittikçe düşecek. Bu tür durumlarda erken seçimlerde şöyle bir yararı vardır geçmiş dönemlerde bunu hep parlamenter sistemde olmuştur. Yeni bir moraldir.

Eğer insanlar mevcut iktidarın devamından memnunsa ona bir güvenoyu verir ama mevcut iktidarın yönetiminden memnun değilse alternatif partileri seçerek yeni bir heyecan yaratır, yeni bir umut yaratır.

Yani bu anlamda Türkiye’nin biran önce bir seçime ihtiyacı var” dedi.

“AK PARTİ ARTIK SİYASİ ÖMRÜNÜ BENCE TAMAMLADI”

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol programda yaptığı açıklamada yeni bir seçimle Türkiye’de yeni bir dönemin başlayacağını söyledi.

Erol, “Adalet ve Kalkınma Partisinin hikâyesi bence bitti. Sayın Cumhurbaşkanı kadrolar için metal yorgunluğu var diyordu ya aslında metal yorgunluk sadece kadrolarda değil kendisinde de başladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi 2009-2010 yılına kadar doğru işler yaptı mı yaptı. Ama o zamanki kadrolarına baktığımızda merkez sağda devlet geleneğinden gelen siyasetçiler, Cemil Çiçek gibi, Abdulkadir Aksu gibi, Hüseyin çelik gibi, Köksal Toptan gibi yani bütün partilerle daha deneyimli devlet geleneğine hakim siyasetçiler o partinin içerisinde etkin oldukları için daha doğru işler yapıyorlar.

Devlet geleneğini bilen siyasetçiler vardı ama şimdi öyle değil. Şimdi tamamen siyaseti bir ticarethane gibi holding gibi yönetme anlayışıyla daha doğrusu iktidarı hükümeti yöneten bir anlayış var.

Zaten Sayın Cumhurbaşkanı partinin Cumhurbaşkanı sitemine geçerken de zaten iddiası buydu. Yani diyordu ki biz devleti anonim şirket gibi yöneteceğiz hâlbuki yanlış. Anonim şirket şahıs malıdır kar zarar dengesine göre kararlar alırsın ama devleti öyle yönetemezsiniz devletin gelenekleri, kanunları vardır. Bunun dışına çıktığınız zaman orada yönetim krizi doğar, yönetim krizi siyaset krizini yaratır, oda ekonomik krizi yaratır bunlarda birbirini tetikler.

Bugün itibariyle AK Parti artık siyasi ömrünü bence tamamlamıştır. Artık Türkiye’de yeni bir dönem ilk seçimden sonra başlayacaktık” dedi.

“ELAZIĞ’DA VATANDAŞLARA, GELECEĞİNLE İLGİLİ KAYGIN VARSA BU DÖNEM AK PARTİYE OY VERME DİYORUM”

Milletvekili Erol, Küçükkaya’nın Elazığ izlenimini sorduğu soruya ise vatandaşın çaresiz durumda olduğu yanıtını verdi. Erol, “Vatandaş çaresiz durumda, evine ekmek götüremez durumda, çocuklarıyla ilgiyi kaygı yaşıyor. Benim Elazığ’da söylemim şu; eğer çocuğun evde işsizse, elektrik paranı ödemiyorsan, doğalgaz paranı ödeyemiyorsan, kiranı ödeyemiyorsan, geleceğinle ilgili kaygın varsa bu dönem AK Partiye oy verme hesaplaş kardeşim diyorum. Ama eğer çocuğun işe girmişse, doğalgazını, elektriğini, suyunu, kiranı ödüyorsan gelecekle ilgili bir kaygı duymuyorsan götür oyunu AK Partiye ver tercih senin” dedi.

“ELAZIĞ’DA KAMU İHALELERİ DIŞINDA KÖPRÜ YAPMAK, YOL YAPMAK, KAMU BİNASI YAPMAK DIŞINDA BİR TANE FABRİKA YAPILMADI”

Erol, TÜİK’in açıkladığı işsizlik verileri paylaşımını inandırıcı bulmadığını ifade ederken,  Elazığ’da kamu ihaleleri dışında işsizlik sorunu çözmek adına ihale yapılmadığını aktardı.  

Erol, “İşsizlik oranının gerçekçi olduğuna asla inanmıyorum bunu kendi ilimden de biliyorum 10 binlerce işsiz gencimiz var. Bizim Elazığ’ın gazi caddesi diye bir caddesi vardır karşılıklı iki kaldırım vardır her gün binlerce genç bir sağa bir sola yürürler ki zaman öldürsünler. Bize her gün yüzlerce iş talebi gelir insanlar son derece çaresiz ve umutsuzlar. Ben 3 buçuk yıldır Elazığ Milletvekiliyim Elazığ’da kamu ihaleleri dışında köprü yapmak, yol yapmak, kamu binası yapmak dışında bir tane fabrika yapılmadı bir tane üretim yapan firmaya destek verilmedi” dedi.

“BİR TEK HEDEFİMİZ VAR BU SEÇİMİ KAZANMAK”

Milletvekili Erol tel hedefimiz seçimi kazanmak diye konuşurken, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri olarak Genel Başkanımızın uygun gördüğü her lideri desteklemeye hazır olduklarını açıkladı.

Erol, “Bir tek hedefimiz var bu seçimi kazanmak bu iktidardan ülkeyi kurtarmak onun için koltuklarımızın hesabını yapmayacağız ve yapmamalıyız. Ben buradan bu çağrıyı yapıyorum hiç önemli değil biz Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri koltuklarımızı böyle bir ittifakta Sayın Genel Başkanımızın uygun gördüğü her lidere vermeye hazırız” dedi.

“BEN LİSTEMİ TEMEL BEY'E VERİYORUM BEN DE 2 OLURUM”

Erol ittifakın sonuç alması için ne gerekiyorsa yapacaklarını aktardı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na çağrıda bulundu.  

Erol, “Temel Bey’e ben çağrı yapıyorum Sayın Genel Başkanımız uygun görürse eğer böyle bir görüşme olursa ben listemi Temel Beye veriyorum ben deniz 2 olur. Saygıyla onur duyarım. Temel Bey’in liste 1 olduğu yerde hiç önemli değil bende 2 olurum hiç önemli değil. Bu ittifak sonuç alsın benim orada milletvekili seçilip seçilmemem hiç önemli değil” dedi.