Yapmayın artık yeter!

Elazığ Filistin'e Destek Platformunun organize ettiği ve Memur-Sen Elazığ İl Temsilciliği'nin de desteklediği Elazığspor-Karşıyaka maçın'da taraftarlarla birlikte Filistin'e destek için Elazığ'dan kardeşlik çağrısı mesajı Filistin davasına zarar vereceği için çoğu kesim tarafından tepkiyle karşılandı.

Yapmayın artık yeter!

10 Mart Pazar günü Elazığ Atatürk Stadyumu'nda oynanacak olan Elazığspor-Karşıyaka maçında Elazığ Filistin'e Destek Platformunun organize ettiği ve Memur-Sen Elazığ İl Temsilciliği'nin desteklediği organizasyon Elazığ'da bazı kesimler tarafından tepkiyle karşılandı.

Tepki gösterenlerin, organize edilen bu tarz etkinliklerin Filistin'e hiçbir fayda sağlamayacağını, Filistin davasının siyasal seçim çalışmalarına malzeme edilmesinin bu davanın ruhuna zarar verdiğini ve samimiyetten uzak bu tür organizasyonların toplumsal hassasiyetleri zayıflattığını ifade ettiler.

Bu platformda bulunanların İsrail’e yapılan ticarete hiç ses çıkarmadıklarını ve İsrail ile yapılan ticaretten utanç duyduklarını belirten vatandaşlar, "Şayet bu platform ve destekleyicileri bu konuda samimiyse şovu bırakıp İsrail ile olan ticaretin bitirilmesi yönünde tepkilerini de dile getirsinler. Bu işler Starbucks’ta oturan çocukların kahvesini dökmekle, stadyumlarda Filistin bayrakları sallamakla, sokaklarda kahrolsun İsrail demekle gördük ki Filistin’e destek olunmuyor maalesef" şeklinde konuşarak tepkilerini dile getirdiler.

Bu arada platformda bulunan bazı derneklerin de durumdan çok rahatsız olduklarını dile getirdiği belirtildi.