Bakan Koca Elazığ ve Malatya'ya Dikkat Çekti!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınında son durumun ele alındığı Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Baka Koca, açıklamasında Elazığ, Malatya ve Adıyaman illerine özellikle değindi.

Bakan Koca Elazığ ve Malatya'ya Dikkat Çekti!

BAKAN KOCA, ELAZIĞ VE MALATYA'YA DİKKAT ÇEKTİ

Baka Koca, açıklamasında Elazığ, Malatya ve Adıyaman illerine özellikle değindi. Sağlık Bakanı Koca, Adıyaman, Elazığ ve Malatya'da vaka sayısının arttığını söyledi.

Fahrettin Koca, "Yaklaşık 10-12 ilin vaka sayısında artış olduğunu görüyoruz. Bunlardan bazılarının Elazığ, Adıyaman, Malatya olduğunu söyleyebilirim" dedi.

SORU - CEVAP

Özellikle akıllı bilekliklerden iki hafta önce bahsetmiştim. Uygulamayı zorunlu olmadıkça kullanmaktan yana değiliz. Ama akıllı bileklikte GPRS üzerinden çalışan, belli bir mesafeden sonra hareket edildiğinde uyarı veren sistemden bahsediyoruz. Bununla ilgili yazılım yapıldı. Ayrıca sabit bir yere takılabilen, mesafeyi bizim ayarlayabilir olduğumuz aileden birden fazla kişi varsa takip edilebilir olduğu, onun tanımlandığı, mesafe aşıldığında yine uyarı sistemiyle devreye giren bir sistem üzerine çalışıldı, şu an yapıldı. Ben şu uygulamadan yanayım, akıllı bilekliyi evde izole olmak istemeyen, evde izole edilmesinden endişe ettiğimiz izole olmayan kişilere uygulanması gerektiğini kullanılmasını düşünüyoruz.

(OKULLARDA DURUM)

Hazırlık ve birinci sınıflardaki eğitimlerde, şu ana kadar ciddi bir sorun yaşamadık.  Pazartesi günü kabine toplantısında da Bilim Kurulunun önerisini gündeme alınmış olundu. Önümüzdeki haftalar bizim daha önce de Bilim Kurulunun düşündüğü bir ve ikinci sınıflar şeklindeydi. Muhtemelen 2'nci sınıflar, 8 ve 12'ler için Bilim Kurulu'nun bir önerisi var. Bunu netleştirip sunmuş olacağız.