Başkan Avcıl: Müteahhitler eyleme hazırlanıyor

Elazığ İnşaat Mütahhitleri Derneği Başkanı Osman Avcıl, inşaat malzemelerindeki yüksek fiyatlar nedeniyle sıkıntılı günler yaşadıklarını belirterek, eylem hazırlığında olduklarını söyledi.

Başkan Avcıl: Müteahhitler eyleme hazırlanıyor

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve İMKON Yönetim Kurulu Osman Avcıl, eylem hazırlığında olduklarını söyledi.

Avcıl yaptığı yazılı açıklamada, “Geçen yıl 160 lira olan çimentonun ton başı fiyatı, bugünlerde 450 liraya çıkmasını asla kabul etmiyoruz. Burada bir keyfilik, bir kartel, bir statüko, vardır. Bundan yaklaşık bir ay önce üst çatımız İMKON tarafından Konfederasyon Başkanımız Tahir Tellioğlu ve Ticaret Bakanımız başkanlığında hem demir çelik hem de çimento sektörüyle üst üste iki toplantı gerçekleştirdik. Demir çelik sektörüyle yapılan toplantıda buradan çıkan kararlara demir çelik sektörü uydu. Fakat çimento sektörü için maalesef bunu söyleyemeyeceğiz” dedi.

Türkiye geneline yansıyan bu konunun çözümü sağlanmadığı takdirde aktif inşaatları durdurabileceklerini dile getiren Başkan Osman Avcıl ‘’Eğer sorunun çözümü bulunmaz kaderimize terk edilmeye mahkûm bırakılır isek bu kararımızı uygulamaya hazırız” şeklinde konuştu.

Avcıl; “Zaten pandemi dolayısıyla sektör durağan bir duruma geçti ve kriz yaşadı birde bu kriz olursa kaldırılamaz ve asla kabul edilemez. Ayrıca devlet yokmuş gibi bir hala bürünen bir yapıyı bizde asla tanımayız, fiyatlar gerçekçi şekilde olmayıp yansıtılmayana kadar üst çatımız olan İMKON Yönetim Kurulu Başkanımız Tahir Tellioğlunun vereceği direktifler doğrultusunda eylem yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.