Fırat Üniversitesi Öğrencileri TEKNOFEST'te Birinci Oldu

Fırat Üniversitesi öğrencileri geliştirdikleri arama kurtarma robotu 'Umut' ile TEKNOFEST'te Türkiye birincisi oldu.

Fırat Üniversitesi Öğrencileri TEKNOFEST'te Birinci Oldu

Fırat Üniversitesinde okuyan öğrenciler 24 Ocak depreminden etkilenerek enkaz altında kalan canlıların kurtarılması için “Umut” adı verdikleri arama kurtarma robotu geliştirdiler. Tasarımlarıyla ile Gaziantep'deki TEKNOFEST'e "insanlık yararına teknoloji afet yönetimi" kategorisine başvuruda bulunan gençler, 105 takım arasında ilk 6'ya girerek finale katılmaya hak kazanmışlardı.

Haber Detay Görseli

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, Yazılım Mühendisliği bölümü öğrencilerinden Ersin Ulaş, Gizem Arslan ve Özlem Karagöz ile Mekatronik Mühendisliği bölümü öğrencilerinden Ömer Muhammet Uzun, Abdurrahman Onat ve Faruk Akyol tarafından hazırlanan ve proje danışmanlığını Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu'nun yapmış olduğu "Enkaz altı arama kurtarma robotu" projesi Gaziantep'te düzenlenen TEKNOFEST'te "İnsanlık Yararına Teknoloji" yarışmalarında "Afet Yönetimi" kategorisinde Türkiye birinciliği elde etti.

Haber Detay Görseli

Proje ekibi ödülünü, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun elinden aldı.

Elazığ Haber Online Medya gurubumuz olarak Elazığ’a bu gururu yaşatan öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.