Kalpli Gerendal Gölü'ne Bingöl'ün sahip çıkması tartışma başlattı

Elazığ'ın Palu ilçesi Büyükçaltı Köyü sınırları içerisinde bulunan kalp görünümünü andıran Gerendal Gölü büyük ilgi görüyor.

Kalpli Gerendal Gölü'ne Bingöl'ün sahip çıkması tartışma başlattı

Elazığ’ın Palu ilçesi Büyükçaltı Köyü sınırları içerisinde bulunan kalp görünümünü andıran Gerendal Gölü büyük ilgi görüyor.

2 bin 323 rakımlı yaylada bulunan ve yılın 12 ayında su seviyesi hiç değişmeyen kalp görünümlü Gerendal Gölü, zorlu ulaşım şartlarına rağmen bölgeye ulaşan doğaseverler ve fotoğraf meraklılarını ağırlıyor. Bingöl sınırlarından göle ulaşmak isteyenler için mevcut yol asfaltlanarak gelen ziyaretçiler için kolaylık sağlanırken, Elazığ sınırından ise yol yapım çalışmalarının en kısa sürede başlaması bekleniyor.

Gerendal Gölü Nereye Bağlı?

Son dönemde Vali Çetin Oktay Kaldırım tarafından Baskil’de keşfedilen Karaleylek Kanyonu’nda Malatya ile sınır tartışmaları yaşanmış ve kanyonun Elazığ sınırları içerisinde Elazığ’a ait olduğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerince tespit edilmişti. Bugün ise Bingöl ile sınır tartışmaları yaşanmaya başlandı. Bingöl haber sitelerinde Gerendal Gölü’nün Bingöl il sınırları içerisindeymiş gibi gösterilmesi ve gölün Bingöl’e ait olduğunun belirtilmesi ise Elazığlılar tarafından tepkiyle karşılandı. Fakat gelinen noktada hem haritalardan hem de Google maps’ten bakıldığında gölün Elazığ sınırlarında içerisinde olduğu görülüyor.

Elazığ merkezden gölü görmeye gelen Mustafa Yılmaz, Gerendal Gölü’ne ilk kez geldiğini ve karşılaştığı manzaradan çok etkilendiğini ifade ederek, doğa tutkunu ve  fotoğrafsever arkadaşlarına d mutlaka tavsiye edeceğini söyledi.
 

Haber Detay Görseli

Haber Detay Görseli

Haber Detay Görseli