Sabıkalı hakem Erhan KUTLU!

Elazığspor'un Kırklarelispor'a 1-0 mağlup olduğu müsabakanın Hakemi Şanlıurfa Bölgesi Hakemi Erhan Kutlu'nun, geçmiş dönemlerde yönettiği maçların da deyim yerindeyse sabıkalı olduğu ortaya çıktı.

Sabıkalı hakem Erhan KUTLU!

Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup’ta 10.hafta müsabakası olan Tetiş Yapı Elazığspor-Kırklarelispor mücadelesine Şanlıurfalı MHK Başkanı Serdar Tatlı tarafından atanan ve bugünkü mücadeleyi adeta katlettiği, verdiği haksız kararlarla bordo-beyazlı futbolcuları çileden çıkardığı kaydedilen Şanlıurfa Bölgesi Hakemi Erhan Kutlu’nun geçmiş dönemlerde yönettiği maçların da deyim yerindeyse, benzetmeyle adeta sabıkalı olduğu ortaya çıktı.

GEÇMİŞ MAÇLARI DA, “SIKINTILI” DENİLİYOR!

Şanlıurfalı Hakem Kutlu’nun 2018 yılında Darıca Gençlerbirliği-Bugsaşspor maçını yönettiği ve Kutlu’nun verdiği tartışmalı kararlarla mücadelenin önüne geçildiği kaydedilmişti. hedefgazetesi.com’un haberinde hakemle ilgili; “Futbolda, ‘’Hakemi de yendik’’ tabiri dün Darıca 15 Temmuz Şehir Stadı’nda işledi. 2.Lig temsilcimiz Darıca Gençlerbirliği, sahasında konuk ettiği Bugsaşspor’u maçın uzatma dakikalarında attığı golle 1-0 yense de karşılaşmanın hakemi Erhan Kutlu, verdiği tartışmalı kararlarla maçın önüne geçti. Taktir haklarının çoğunu konuk ekipten yana kullanan Şanlıurfa bölgesi hakemi Kutlu, maçın skoruna etki edebilecek çok kritik hatalara imza attı. GOL İPTAL, PENALTI YOK! Darıca G.B’nin 77.dakikada Eren Tokat ile bulduğu kafa golünü ofsayt gerekçesiyle iptal eden hakem Kutlu, 84.dakikada rakip savunmanın topu çizgiden elle çıkarmasına da ‘devam’ diyerek temsilcimizi çileden çıkarttı. Yardımcılarıyla olan uyumsuzluğu ile dikkat çeken Kutlu, taç ve korner atışlarında da yardımcılarının kararlarına uymayarak kötü bir görüntü çizdi.”ifadelerine yer verilmişti.

KUTLU AİLESİNİN HAKEM CAMİASINDA YANKILARI!

Ayrıca hakeminsesi.com tarafından 2016 yılında yayımlanan haberde; “Biz de bu imkansız “çamur at izi kalsın” yapmayın Habeşi Bilal Kutlu’yu tanıyoruz dediğimde bana hocam TFF sitesine bir bakın dediler. TFF’nin bilgi bankasına girdiğimizde Habeşi Bilal Kutlu’yu yanlış tanıdığımıza şahit olduk. Söylemler doğru idi ve oğluna peş peşe 4 maç verdiğini aşağıda sizlerin de bilgilerine sunuyoruz. Türkiye çok sayıda babası hakem olan ve oğluna maç vereni gördü ama oğluna peş peşe 4 maç vereni de yeni görüyor. Benim bildiğim tanıdığım MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, Metin Tokat ve Bedri Dölkeleş bu olaya mutlaka müdahale eder ve gereğini yerine getirirler. Bölge sorumlusu Serdar Tatlı ile pek hukukumuz olmadı edindiğim bilgilere göre Habeşi Bilal Kutlu ile yakın dostlukları varmış. Buradan yola çıkıldığında Tatlı’nın olaya müdahale edeceğini tahmin etmiyoruz ama yine de belli olmaz. BHK üyesi Habeşi Bilal Kutlu bu hareketiyle hem kendi koltuğundan olabilir hem de oğlunun önünü tıkamış.. Ne diyelim “İş bilenin Kılıç Kullananın”ifadeleri yer aldığı görüldü.

ŞANLIURFALI MHK BAŞKANI, ŞANLIURFALI HAKEM KUTLU’YA KIYAK MI GEÇİYOR?

Bu tür haberlerin çıktığı Şanlıurfa Hakemi Kutlu’nun, Şanlıurfalı Serdar Tatlı’nın başkanlığını yaptığı MHK tarafından böyle kritik bir mücadelede görevlendirilmesi, akıllarda soru işaretlerine neden olurken, bordo-beyazlı camia da hem MHK Başkanı Tatlı’yı, hem de Şanlıurfalı Hakem Kutlu’yu eleştirmeye devam ediyor. Yapılan bazı yorumlarda; “Şanlıurfalı MHK Başkanı, Şanlıurfalı Hakem Kutlu’ya kıyak mı geçiyor? Böyle hakem düşmen başına.” gibi ifadeler yer aldı.

YETİŞ’TEN TATLI’YA ÖNERİ; BU HAKEME BİR DAHA MAÇ VERMEYİN!

Ayrıca Elazığspor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Zafer Yetiş de hakemi sert bir dille eleştirerek; “Biz yıllardır futbol camiasının içerisindeyiz. Bir kulüp yöneticisi olarak değil, bir futbolsever olarak konuşuyorum; ben böyle taraflı, hatta bariz taraflı bir hakemi ilk kez görüyorum. Bir futbolsever olarak bile, objektif bir gözle izlediğimizde bu hakemin kararlarıyla saç-baş yolmamak mümkün değil: Kaldı ki bizim maçımızda bariz yaptığı hataları bütün camia gördü, izledi. Bu tür hakemlerin Türk futbolunda yerinin olmaması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca Şanlıurfalı MHK Başkanı Serdar Tatlı’nın böyle önemli bir maça hemşehrisini ataması, bu kadar açık bir başarısızlıkla bu maçın yönetilmesi, Elazığspor Kulübü olarak bizleri derinden üzmüştür. Sayın Başkan Tatlı’ya bu tür hakemlere dikkat etmesi gerektiğini iletiyor, Hakem Kutlu’ya bir daha maç vermemesi önerisinde bulunuyorum. Bunun yanında bu hakemin başka maçlarda da adeta sabıkalı olduğunu ve eleştirildiğini görüyoruz. Emeklerimize yazık, günah.”dedi.