Son dakika! Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, görevden ayrılma kararı aldı

Son dakika haber: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mektupla görevden affını istedi.

Son dakika! Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, görevden ayrılma kararı aldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mektupla görevden affını istedi. Erkan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 8 Haziran 2023 tarihinden bu yana Merkez Bankası Başkanlığı görevini sürdürdüğünü ve ekonomide yaşanan olumlu gelişmelere rağmen şahsına yönelik itibar suikasti kampanyası sebebiyle görevden ayrılma kararı aldığını belirtti.

Erkan'ın paylaşımında, ailesi ve küçük çocuğu için aldığı bu kararı, ekonomik başarılarla birlikte duyurması dikkat çekti. Erkan, görev süresi boyunca ekonomideki olumlu gelişmeleri ve rezervlerdeki artışı vurgulayarak, görev süresince kendisine destek veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Ekonomi uzmanları yaşanan bu gelişmenin, Türkiye'deki ekonomik ve siyasi atmosferde önemli bir olay olarak değerlendirirken, Merkez Bankası'nın lider değişikliği ülkenin ekonomik yönetiminde etkili olabileceği ifade edildi.